Autoinspectie

 

Terug naar Auto
Terug naar Welkom

 

Het is opgericht door de wet de minimale frequentie waarmee voertuigen ITV, evenals buitengewone situaties die dwingen om naar de beoordeling moet passeren.

De wet bepaalt, afhankelijk van de categorie voertuig (auto, vrachtwagen, bestelwagen, motorfiets, autoverhuur, rijscholen, enz.), Een verplichte minimale frequentie van de ITV passeren. Zo is de Spaanse wet bepaalt dat voor personenauto's voor privé-gebruik (de meeste geregistreerde voertuigen) de eerste herziening 2 is om te worden uitgevoerd om 4 jaar lang vanaf de datum van registratie, en moet elke 2 jaar worden herhaald tot de leeftijd van 10 jaar ; Vanaf dat moment moet het jaarlijks passeren. Bestelauto deze frequentie wordt verdubbeld, dat wil zeggen, de eerste twee jaar, en worden herhaald om de 2-6 jaar na jaar tot 10 jaar en na 10 jaar, elke 6 maanden. Voertuigen die aanzienlijke schade lijden als gevolg van een ongeluk dat een element van beveiliging (stuurinrichting, transmissie, remmen, suspensie gestel of een bevestigingsanker) van invloed waren nodig zijn om een beoordeling te voeren in overeenstemming met het advies van de druk , terug te trekken in dit geval het kentekenbewijs en hun chauffeurs te sturen naar het verkeer totdat de storing is opgelost.

De inspectie voertuig wordt geregeld door koninklijk besluit 2042/1994  en ITV stations bij koninklijk besluit 224/2008.

In Spanje, ITV stations zijn administratieve concessies en de prijs kan variëren afhankelijk van de autonome gemeenschap waarin het wordt uitgevoerd. In de Gemeenschap van Madrid geliberaliseerd ze de prijzen momenteel dus het is gemakkelijk om aanzienlijke prijsverschillen tussen de verschillende zenders ITV vinden.

Elementen worden beoordeeld in de ITV

 • Ten eerste blijkt dat de identificatiegegevens van het voertuig, kenteken, chassisnummer, merk en model overeenkomt met de gegevens die in het voertuig documenten die door de gebruiker, dat is de kentekenkaart en technische keuring van voertuigen ingediend (ITV kaart).
 • De buitenverpakking: spiegels, zichtbaarheid, manen, kenteken, etc.
 • Het gehele lichaam en het frame, vloer en onderkant.
 • De binneninrichting van het voertuig Operation deuren, ramen, sluitmechanismen, veiligheidsgordels, etc.
 • Bewegwijzering en verlichting: dimlicht, grootlicht, knipperlichten, remlicht, omgekeerde, etc.
 • Doeltreffendheid van het remcircuit .
 • Functionaliteit om te detecteren of er lacunes zijn.
 • Vering en assen: knieschijven, dempers en gewrichten.
 • Motor functionaliteit: geluidsniveau, emissie van koolmonoxide binnen de toegestane grenzen, etc.
 • Gewicht (in voertuigen waarvan de massa kan invloed op de indeling in een of andere categorie).
 • De toestand van de banden. Het is belangrijk dat de tekening goed gedefinieerd (met name de twee banden die het meest te lijden slijtage) en het loopvlak een diepte van ten minste 1,6 mm.
 • Nummerplaten moeten stevig worden bevestigd aan het lichaam worden leesbaar en niet gebogen.

Types defecten en inspectieresultaten 

4 mogelijke resultaten zijn weergegeven in het inspectierapport:

 1. Pro vlekkeloze inspectie
 2. Pro lichte gebreken inspectie
 3. negatieve controle
 4. Negatieve inspectie.

3 types defecten worden uiteengezet:

 1. Onvolkomenheden (DL)
 2. Graves defecten (DG)
 3. Zeer ernstige gebreken (DMG).

Met de eerste (DL), en volgens de Spaanse wetgeving inspectie is gunstig beschouwd met lichte gebreken, moet de gebruiker deze te corrigeren, maar je moet niet gaan voor het controleren van de correctie van dergelijke defecten. Als het voertuig heeft ernstige gebreken (DG), wordt de inspectie geacht ongunstig eigenaar is bevoegd om te gaan om het te repareren en terug te keren naar het ITV station, waar hij de eerste inspectie besteed aan de correctie van deze gebreken te controleren. ??

Bij diagnose zeer ernstige gebreken (DMG), de negatieve controle wordt geacht, wordt het voertuig mag de zender ITV eigen reactie, maar moet daartoe door externe middelen ( kraan of iets dergelijks) naar de plaats van herstellen en terug voor controle defecten.

Het resultaat foutloze controle positief of gunstig aan geringe afwijkingen toegestaan ​​het voertuig gewoonlijk bewegen totdat de controle opnieuw vervallen.?

Reflectie op het resultaat

Het resultaat van de technische keuring en de datum waarop deze heeft plaatsgevonden, zal worden weerspiegeld in het overeenkomstige gedeelte van de ITV-kaart, een kopie van de ITV-kaart uitgegeven elektronisch of certificaat van functies.

Gevolgen van afwijzing van de ITV

Als het voertuig inspectie resultaat ongunstig is, moet de gedetecteerd in de controle gebreken worden gecorrigeerd binnen 60 kalenderdagen, is het niet toegestaan ​​beweging van het voertuig, behalve om te gaan naar de winkel om gebreken te herstellen en terug te keren naar het centrum ITV waar hij werd afgewezen, nadat gecorrigeerd de gebreken van de tweede inspectie wordt doorgegeven om te controleren of de gebreken zijn verholpen, als alles correct zal worden gelet op de gunstige inspectie is, en indien nog onderhoudt zal gebreken ongunstige controle blijven tot er geen eventuele tekortkomingen corrigeren.

Een voertuig dat niet is ITV de bepaalde periode kunnen worden bestraft 5 en als er ernstige fouten worden gedetecteerd in de werking ervan worden geïmmobiliseerd door negatieve controle.

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar Auto
Terug naar Welkom