Top 10 ongelooflijke verkeerswetten in Spanje

Terug naar Auto
Terug naar Welkom

- Het rijden men één hand of arm buiten het voertuig kan leiden tot een boete van € 100.-. Dit volgens artikel 10 van de Algemene Verkeerswet welke zegt dat de bestuurder en pasagier altijd een verstandige houding moeten hebben in de auto.
- Rijden zonder t-shirt te dragen, op blote voeten rijden of aanstekers kan een boete opleveren van € 200.-. Volgens de wet kan het rijden zonder echte kleding of schoeisel aanleiding geven tot verminderde controle van het voertuig.
- Als je op het strand parkeert wanneer het gebeied als beschermd gebied is erkend kan je een boete krijgen tot maximum € 6000 krijgen.
- Als je voor een rood licht je make-up bijwerkt of iets eet kan dit je een boete opleveren van € 200.- en daarbovenop ook nog eens 2 punten van je rijbewijs kosten.
- Als je radio te luid staat in een rustige omgeving, zoals een ziekenhuis of vroeg in de ochtend kan dit een boete opleveren van € 100.-.
- Je mag enkel je claxon gebruiken in noodgevallen, of als je kenbaar wilt maken dat je de voorligger wilt inhalen. In alle andere gevallen kan dit je een boete opleveren tot € 80.-.
- Volgens artikel 28 en 31 van het verkeersreglement is het verboden om links of de middelste rijstrook te blijven rijden als de rechtse strook vrij is. Kan een boete tot € 200,- opleveren.
- Een boete kan gegeven worden als je rondkijkt en niet op de weg let, als je op je nagels bijt, je passagier kust of andere weggebruikers
beledigd door handgebaren.
- De beide handen moet je steeds aan het stuur houden en je oren moeten steeds zichtbaar zijn.
- Als je tankt en de radio staat aan kan dit een boete geven tot maximaal € 91.-

Je kan steeds je ideeën sturen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar Auto
Terug naar Welkom