De eerste Russisch Orthodoxe kerk in Spanje

 

Terug naar B
Terug naar Bezienswaardigheden
Terug naar Welkom

 

Ligt op de  N332 tussen Altea en Calpe. Is gelegen in een draai,  niet missen, want met de vijf glimmende met bladgoud vergulde koepels trekt het direct ieders aandacht.
Het kerkje is gewijd aan de Aartsengel Michaël, en was de eerste Russisch Orthodoxe kerk in Spanje. Het is een exacte replica van een karakteristieke kerk uit de zeventiende eeuw, zoals ze in het noorden van Rusland veel gebouwd werden. Het project werd gefinancierd door Vera en Mikhail Bosco. Een moeder en haar zoon die samen naar Altea kwamen, en er een plek misten om hun geloof te kunnen belijden. Het hout waarmee de Russische ambachtslieden de kerk bouwden werd meegenomen uit de bossen van het Oeralgebergte. Feitelijk is bijna alles wat je er ziet Russisch. Het glas in lood, de mozaïeken en de vele fresco's en ornamenten binnenin de kerk. Ook de schilderingen in de koepel zijn prachtig. Het enige Spaanse wat je er aantreft zijn de vijf klokken die gemaakt werden in Valladolid.

De kerk werd ingehuldigd in 2007, en trekt sindsdien Russische gelovigen vanuit heel Spanje. Zelfs uit de regio Castellón komt men naar Altea om een dienst bij te wonen. Er wordt geschat dat er in de regio Valencia ongeveer 20.000 inwoners zijn met deze religie. Naast de kerk is een kleine winkel waar je miniatuur Russisch Orthodoxe fresco's en prentjes kunt kopen. Zeker aanbevelen, wanneer je in de buurt bent moet je de kerk van binnen bekijken. Het is de moeite waard, en ook wel erg speciaal.

 

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.