Blauwe Zone Benidorm

Terug naar B
Terug naar Welkom


Benidorm moderniseert en dat geldt ook voor het betalen in de blauwe parkeerzones.

Sinds deze week hoeven automobilisten die in Benidorm hun auto in een blauw parkeervak neerzetten niet meer op zoek te gaan naar de dichtstbijzijnde parkeermeter.

Ze kunnen op de smartphone de gratis app ‘Woosh!’ downloaden en via hun telefoon betalen.

Dat systeem is vooral handig als de parkeertijd bijna om is en de automobilist zich ...niet in de buurt van de auto bevindt.

Hij hoeft dan niet naar de auto te lopen maar kan via de telefoon geld bijboeken.

Via de app kan de gebruiker maximaal vier uur op dezelfde plaats blij-ven staan.

Als het einde van de tijd die hij/zij betaald heeft nadert, waarschuwt de telefoon.

Om het nieuwe systeem onder de aandacht te brengen, zal de gemeente enkele duizenden folders in het Spaans en Engels verspreiden in de stad.

Lijst van aanvullende straten welke waar vanaf heden tijdens de zomermaanden ( tussen 1 juli en 30 september) moet betaald worden :

Av de Vicente Llorca Aló, Av. de Xixo, Av. de Europa tussen Calle Esperanto en Av. del Mediterráneo, Calle Ibiza, Calle Lepanto,Calle Gerona tussen Av. de Europa en Avenida del Derramador, Av. de Murcia tussen Av. del mediterráneo en Calle Gerona, Av de Cuenca tussen Av. del Mediterráneo en Calle Ibiza, Av. Mallorca tussen Av. del Mediterráneo en Calle Gerona, Av de Almeria tussen Av. del Mediterráneo en Calle Lepanto.

Zoals jullie weten wordt er zeer streng gecontroleerd op de aanwezigheid van een geldig parkeer ticket. Als men een boete onder de ruitenwisser opmerkt welke uitgeschreven is door de firma ORA moeten er steeds twee handtekeningen op dit papier staan. Dit is wettelijk verplicht. Als er 1 handtekening erop staat is dit niet geldig en moet de boete niet betaald worden daar het niet rechtsgeldig is.
Als het een boete is welke door de politie werd uitgeschreven is er maar 1 handtekening nodig en dit moet steeds betaald worden.

 

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar B
Terug naar Welkom