Vuurtoren Albir

Terug naar Wandelroutes
Terug naar Welkom

 

 

Vertrek: parking in Albir aan de toegang van de Serra Gelada.
Makkelijke wandeling, grotendeels over breed pad dat zelfs voor rolstoelen toegankelijk is.
Enkel op het lusje langs de okermijn is het pad iets ruwer.
Wandeling met prachtige zichten over zee, de baai van Albir en de bergen van de Serra Gelada en in de verte al onze klassiekers zoals Bernia, Puig Campana, Monte Ponoix, ... 

 

De weg naar El Faro, de vuurtoren van Albir in het natuurpark Sierra de Helada, is een erg mooie en goed begaanbare wandelroute die geschikt is voor wandelaars van alle leeftijden.

Langs de route staan er informatieborden en zijn er uitkijkpunten vanwaar je prachtige vergezichten hebt over de Middellandse Zee, Albir en Altea, de bekende Penon de Ifach van Calpe, en de bergen in het achterland. Vanaf de parking loop je in ongeveer drie kwartier over een geasfalteerd pad langs de rand van de kliffen langzaam omhoog, naar de vuurtoren en een oude wachttoren, waarvan nu alleen nog de grondvesten over zijn.

 

Onderweg kom je langs een oude okermijn, die waarschijnlijk al bestond in de prehistorie, en gebruikt werd tot in het begin van de twintigste eeuw.

Binnenin de mooi gerestaureerde vuurtoren, die sinds begin 2012 te bezoeken is voor publiek, krijg je allerlei informatie over de vuurtorenwachters, de geschiedenis van de visserij en de fauna onder water. De begroeiing in de Sierra Helada bestaat uit dennenbomen, jeneverbes, tijm en rozemarijn. Aan de ingang van het park is een klein informatiehokje waar je genoeg gegevens kunt verzamelen over het gebied.

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.