Teennagelschimmel

Terug naar E
Terug naar EHBO
Terug naar Welkom

Behandel je afgrijselijke teennagelschimmel gewoon zelf thuis, met één eenvoudig ingrediënt.

Teennagelschimmel. De naam alleen al doet ons huiveren. Voor mensen die het niet hebben is het een bron van angst. Voor zij die het wel hebben is het ronduit beschamend. Met de zomer in het vooruitzicht moet er dus iets geboren wil je je voeten niet steeds moeten verbergen. Hier enkele ideetjes om een bezoek aan de arts uit te sparen.

1. Vicks VapoRub
VapoRub heeft vele geweldige eigenschappen en een daarvan is dat het een zalf is tegen voetschimmel. Breng gewoon een beetje Vicks aan op je tenen. Dit doe je dagelijks voor een optimaal effect.

2. Soda
De alkalische eigenschappen van soda bestrijden schimmels. Dagelijks laat je je voeten weken in een teil water met 4 of 5 eetlepels soda en 1 kopje azijn.

3. Appelciderazijn
De zuurtegraad in appelazijn doodt bacteriën en schimmels. Ook hier helpt een voetbad gevuld met de verhouding 1:1 azijn en water. Je kunt met maïzena ook een pasta maken die je rechtstreeks op de betrokken zones kunt aanbrengen.

4. Listerine mondwater
Mondwater heeft hetzelfde effect op je tenen als op de binnenkant van je mond – het doodt bacteriën. Neem dagelijks een voetbadje met water en een gelijke hoeveelheid mondwater om teenschimmelnagels te bestrijden.

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Terug naar E
Terug naar EHBO
Terug naar Welkom