Archeologisch museum Marq Alicante

Terug naar M
Terug naar Musea

Terug naar Welkom

Een van de mooiste culturele attracties van de stad Alicante.

          Aan het plein

Museum MARQ heeft als middelpunt van de exposities een tentoonstelling van alle volkeren die in het verleden de provincie Alicante hebben bewoont. Dit is een expostie die een tijdsspanne bestrijkt vanaf de prehistorie, de Romijnse tijd, de Middeleeuwen tot aan heden. Het museum heeft 5 zalen gewijd aan de prehistorie, de Iberische cultuur, Romeinse cultuur, de Middeleeuwen en de moderne en hedendaagse culturen.

Het museum werd geopend in het jaar 2000, als plaats werd gekozen het oude San Juan de Dios ziekenhuis, zie foto.

Het oude San Juan De Dios ziekenhuis

Plaza Dr Gomes Ulla, 03013 Alicante. Tel.: 965 149 000 

Binnen de verschillende zalen van het museum vindt u duizenden archeologische stukken uit verschillende tijdperken zoals; keramiek, beeldhouwwerken, schilderijen, enz.

Afgezien van het bovenstaande zijn er nog zalen gewijd aan de tijdelijke tentoonstellingen.

Het museum heeft een zeer interactieve website die het mogelijk maakt een virtueel bezoek aan het museum te brengen. De website beschikt over uitgebreide informatie over de verschillende activiteiten rond het museum.

Dit museum heeft als enige Spaanse museum, samen met het Guggenheim museum in Bilbao, de onderscheiding ontvangen van Europeesch museum van het jaar. Dit was in het jaar 2004, de onderscheiding is voor de kwaliteit van de exposties en de bevordering van het culturele toerisme Europa.

Een bezoek aan het museum MARQ en de stad Alicante is zeer de moeite waard. Wilt u Alicante bezoeken kijkt u dan eens op onze website voor een leuke vakantiewoning of hier voor een voordelig vliegticket naar Alicante.

Openingstijden Museum MARQ: Klik hier

De toegangsprijzen : Klik hier

Je kan steeds je ideeën sturen naar :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar M
Terug naar Musea

Terug naar Welkom