Aspe

Terug naar A
Terug naar Welkom

Aspe is gelegen in de provincie Alicante, in de regio van het Midden-Vinalopó, van Valencia, Spanje. De stad is gelegen in de vallei van de rivier de Vinalopó, op 25 km van Alicante. 

De eerste menselijke nederzetting in het gebied rond Aspe gaat terug tot het Paleolithicum, er werden resten gevonden in de Peñón de la Ofra; Cueva del Rollo (Rock van Ofra, Cave Roll of the Sun). 

Meer belangrijke ontwikkelingen kwamen voor Aspe tijdens de Arabische bezetting in de zevende eeuw, toen een ingewikkeld systeem van irrigatie werd geplaatst om water naar de droge gebieden van het land brengen. Aspe werd opgericht als een dorp in 1296, na de verdrijving van de Moren in het begin van de zeventiende eeuw.

Aspe is gemakkelijk herkenbaar vanaf elke invalsweg als gevolg van de wijngaarden van de groei van de Aledo druiven, die te vinden zijn in veel Spaanse woningen op New Year's Eve zijn. Het is overwegend agrarisch en de belangrijkste industrie is de druif en wijn productie, die is beroemd in heel Spanje en heeft een nationale status bereikt.

Het stadscentrum (Plaza del Ayuntamiento) is een geweldige plek om rond te wandelen. Er is de parochiekerk, gewijd aan Nuestra Señora del Socorro en hoewel de bouw begon in de zeventiende eeuw de kerk werd pas voltooid in het begin van de achttiende eeuw. De achttiende eeuw Ayuntamiento (gemeentehuis) staat aan de andere kant van het plein.

Het schild van de stad is een gekroond schild met drie torens die de drie kastelen van de stad bevat : het kasteel van Rio, Aljau Castle en het kasteel van Golgotha. 

Bezienswaardigheden : 

- Historisch centrum
- Basiliek van Nuestro Señora del Socorro (plaza Mayor)
- Town Haal (17de eeuw)
- Castillo del Rio (ommuurde nederzetting, 4 km buiten de stad)
- Gemeentelijk historisch museum (av Constitution 46)

 

   
                    

                        Plaza Mayor                                                           Kathedraal                                                    Castilli del Rio

 

Terug naar A
Terug naar Welkom