Calpe


Terug naar C
Terug naar Steden
Terug naar Welkom

Calp (of Calpe) is een populaire badplaats aan de Costa Blanca. De ongeveer dertigduizend inwoners tellende stad ligt aan de oostkust van Spanje, tussen de luchthavens van Alicante en Valencia in. Wie Calp bezoekt die zal er van houden of het verafschuwen. De stad is een typisch voorbeeld van massatoerisme zoals het in de tweede helft van de vorige eeuw ontstaan is. Het oude centrum, waar nog resten te zien zijn van de Moorse overheersing, is omringd door appartementengebouwen, winkels en restaurants.

Calp is vooral bekend voor zijn dijk die heel mooi is om te wandelen, en de daarachter gelegen parallel winkelstraat. Je vindt er ook veel Belgische en Nederlandse zaken, ook wat betreft winkels zoals de slager, bakker, chocolatier e.d. meer.
Wat je wel zult merken is dat het in de maanden juli en augustus vrij lastig kan zijn om een parkeerplaatsje te vinden in de directe nabijheid van de stranden.

Calp is uiteraard ook bekend voor zijn rots :Peñón de Ifach
Peñón de Ifach is de grote rots/berg die bij het stadje Calp (Calp) ligt. Als je op Calp aan komt rijden zie je hoe gezichtsbepalende de Peñón de Ifach is voor Calp. De gehele berg is een natuurpark: Natural Park del Peñón de Ifach. De hoogte van de berg is 332 meter, de doorsnee ongeveer een kilometer. In totaal biedt Peñón de Ifach ongeveer 45 tot 50 duizend vierkante meter aan rotsoppervlakte, waarmee het het kleinste natuurpark van Spanje is. Wie de rots wil bezoeken die kan zich opmaken voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur. De wandeling voert je langs typische rotsbegroeiing, waarbij je diverse vogelsoorten kunt spotten. Een deel van de wandeling (ongeveer 20 minuten gaat door een wandeltunnel. Het letterlijke hoogtepunt van de wandeling is als je op het hoogste punt uitkomt en kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht. Het is van belang om goede schoenen te dragen (geen slippers) en je eigen afval mee te nemen naar de uitgang van het park. Neem voldoende drinkwater mee voor onderweg. Zeker op warme dagen zul je dit hard nodig hebben.

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar C
Terug naar Steden
Terug naar Welkom