Castillo de Santa Bárbara in Alicante


Terug naar C
Terug naar Welkom

 

Dit kasteel dat zich op een heuveltop boven het stadscentrum aftekent, is de belangrijkste bezienswaardigheid van Alicante en een van de grootste kastelen van Europa.
Deze monumentale vesting die hoog gelegen is op de top van de Benacantil, 166 meter boven zeeniveau, kijkt uit over Alicante en is een van de grote bezienswaardigheden van de stad. Het Castillo de Santa Bárbara, oftewel het Kasteel van Santa Barbara, is een van de grootste kastelen uit de middeleeuwen die nog in Europa over zijn. Het complex beslaat de hele top van de heuvel. Ondanks het feit het kasteel meer dan een millennium oud is en dateert uit de periode van overheersing door de moslims, is het nog vrijwel geheel intact en in uitstekende staat. Een verblijf in Alicante is niet compleet zonder een bezoek aan het Castillo de Santa Bárbara, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis of gewoon van het panoramische uitzicht wilt genieten.

De tocht naar de top van de Benacantil is op zich al de moeite waard. Je kunt natuurlijk gewoon met de auto gaan, maar als je in een avontuurlijke bui bent, is de tocht te voet ook zeker de moeite waard. Volg het wandelpad door de dennenbossen en uitgestrekte parken op weg naar de top. Eenmaal aangekomen, word je beloond met enkele van de spectaculairste uitzichten in de regio. Aan de ene kant kijk je uit over de daken van de historische stad en aan de andere kant heb je uitzicht op de Middellandse Zee.

Op het terrein van het kasteel tref je de ruïnes aan van de oorspronkelijke kerk, evenals een grote slotgracht en een reeks kanonnen die ooit de stad beschermden. Binnen in het enorme kasteel vind je een uitkijktoren, kerkers en een prachtig paleis. De toren staat boven op een rots en biedt voor wie geen last heeft van hoogtevrees een adembenemende beleving. Bezoek het Museo de la Ciudad de Alicante (MUSA), het stadsmuseum van Alicante, in het kasteel om meer te weten te komen over het kasteel, de stad die het beschermde en de diverse heersers die er woonden.

Met de auto ben je in vijf minuten bij het Castillo de Santa Bárbara; een wandeling ernaartoe vanuit het centrum duurt een uur. Aan de voet van de heuvel is ook een gratis lift voor ouderen en mindervaliden; anderen moeten voor het gebruik van de lift een kleine toegangsprijs betalen. De toegang tot het kasteel is gratis. Het kasteel is dagelijks geopend, maar rond het middaguur gesloten zijn.

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar C
Terug naar Welkom