Tabarca eiland

Terug naar T
Terug naar Welkom

Tabarca is het enige bewoonde eiland in de regio Valencia en ligt tegenover de stad Alicante, 11 nautische mijl uit de kust en in de buurt van de Santa Pola landtong. In feite, het is meer dan alleen een eiland: het is een kleine archipel die de eilandjes van La Cantera, La Galera en La Nao, evenals de Isla de Tabarca zelf bestaat. Het is ongeveer 1800 meter lang en meet ongeveer 400 meter breed op het breedste punt.

In het verleden, de oevers waren een toevluchtsoord voor Berber piraten en, in de 18e eeuw, Koning Carlos III beval het eiland worden versterkt en een stad gebouwd, waarin een aantal families van de Genuese vissers die werden gevangen gehouden in de Tunesische huisvesten stad of Tabarka. De muren rondom de stad officieel is uitgeroepen tot een historische en artistieke Site en een Goed van Cultureel Belang.

Een bezoek aan het eiland duurt meestal een dag. Er zijn tal van vertrektijden van de haven van Alicante, hoewel de regelmatigheid van deze hangt af van de tijd van het jaar.De boottocht is comfortabel en duurt ongeveer een uur. Het eiland is ook bereikbaar vanuit Santa Pola en Benidorm.

Vanuit Benidorm vertrekt de boot op dinsdag en donderdag om 11.00 uur en daar heeft men 2 uur 30 vrije tijd om dan verder te varen naar Alicante waar je eveneens  2 uur 30 kan vertoeven  om dan omstreeks 18 uur 30 terug in Benidorm aan te komen.

Eenmaal op het eiland, kunnen bezoekers genieten van de baaien en stranden met hun kristalheldere water en een schilderachtige vissershaven met
uitstekende restaurants bieden de gelegenheid om te proberen de traditionele "caldero", typisch gerecht van het eiland. Wij raden een wandeling door
de stad en een bezoek aan het museum eiland.

Je kan steeds je ideeën sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar T
Terug naar Welkom