Verschil tusen CIF, NIF, DNI, NIE

 

Terug naar V
Terug naar Welkom

 

CIF bestaat al een tijdje niet meer (Taks Identification Code) en diende voor het fiscaal identificatienummer van de bedrijven en werd gebruikt door rechtspersonen, met onbegrip van bedrijven en stichtingen, maar sinds 2008 werd deze benaming verwijderd en werd het NIF.
Koninklijk besluit 1065/2007, van 27 juli.

NIF is dus voortaan het Tax Identification Number. Een sleutel die elke natuurlijke of rechtspersoon, alsmede entiteiten identificeert zonder persoonlijkheid.

DNI (National Identity Card) is een persoonlijk en niet overdraagbaar document dat wordt gebruikt om de identiteit en de Spaanse Nationaliteit van de houder van het document te verifiëren. Het wordt uitgegeven door het dictoraat*generaal van de politie (Ministerie van Binnenlandse Zaken) en kan gebruikt worden voor vele procedures. O.a. als een paspoort om te reizen naar landen waar de DNI is toegestaan, als middel van de elektronische handtekening, het controleren van de echtheid van de handtekening, enz...

NIE in het algemeen is er geen wezenlijk verschil tussen de NIF voor de burger met de Spaanse nationaliteit, en dus met een ID, en buitenlanders met een nationaliteit die ook een NIE nummer bezitten. Dus een NIE nummer is de identyiteit voor mensen met een buitenlandse nationaliteit.

Je kan je ideeën steeds sturen naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.